Menu

Przykładowe Menu:

                                         Pierwszy gorący posiłek*:

Pierwsze danie:

– Rosół z makaronem  (możliwa zmiana)

Drugie danie:

– Kotlet schabowy
– De volaille z żółtym serem ( grana padano + maasdamer) i natką pietruszki
– Filet z piersi kurczaka w panierce  / pałki z kurczaka z papryka słodko-ostrą
– Ziemniaki  + Frytki
– Bukiet surówek
– Kompot z owoców

                                           Drugi gorący posiłek*:

– Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-chrzanowym
– Pieczone udka z kurczaka
– Kopytka
– Buraczki zasmażane
– Bigos  

                                            Trzeci gorący posiłek*:

Do wyboru jedno danie:

  •  Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
  •  Czerwony barszcz z uszkami
  •  Zupa gulaszowa (wołowina, wieprzowina)

                                            Zimne przekąski:

  •  Śledź w oliwie, śledź w śmietanie, śledź w occie
  •  Sałatka gyros
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z serem feta
  •  Sałatka z makaronem i ogórkiem
  •  Sery żółte,  tatar z żółtkiem
  •  Jajka w majonezie,

Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną po obiedzie

Wędliny: szynka, baleron, kabanosy, schab nadziewany śliwkami i morelami,
Marynaty: grzybki, oliwki, ogórki kiszone/konserwowe, dynie,
Ciasta i desery: sernik, jabłecznik, metrowiec,   galaretki z  owocami
Dodatki: Masło, pieczywo mieszane, owoce, cukierki czekoladowe,
Stół z herbatą i kawą (bez ograniczeń)

Tort zamawiany indywidualnie.
*posiłek podawany na półmiskach/wazach